Test your knowledge about senior retirement living

    Print

After a number of articles highlighting different aspects of senior retirement living, Ithought it was time to have a "Pop Quiz." I wanted to see if you were retaining any of this important information that could help you in the future.

1. What's the average age of folks in an independent living retirement community?

a. 78

b. 82

2. What does CCRC stand for?

a. Community Care Retirement Community

b. Continuing Care Retirement Community

c. Critical Care Retirement Community

d. Consistent Care Retirement Club

3. What is the most common red flag that signals future mobility problems?

a. falling due to lack of balance

b. unwilling to walk normal distances

c. wanting to stay at home

d. all of the above

4. When one needs 24/7 care and moves to a skilled nursing facility, how is payment made?

a. Medicare pays the majority of bill

b. Long-term health insurance will pay a portion of bill

c. Private pay covers daily rate charged

d. B & C

5. What health condition is be-coming more prevalent among seniors?

a. heart attacks

b. skin cancer

c. pneumonia

d. dementia (Alzheimer's)

6. As one ages, what behavior helps improve brain function?

a. social interaction

b. physical exercise

c. learning a new language

d. all of the above

7. What is a feature of an assisted living community?

a. two meals are served every day

b. housing layout must provide immediate access to dining room

c. housing can include cottages and free-standing homes

d. you must be 85 and over to live in a assisted living community

8. To be approved to live at a senior retirement community, one must:

a. qualify financially by having sufficient annual income and liquid assets

b. be able to walk with no assistance

c. be 80 years old or older

d. speak a second language fluently

9. When does someone not qualify for independent living?

a. they use a walker when ambulatory

b. they use a scooter to get around

c. lack of cognitive functionality requires special assistance

d. they have COPD and need an oxygen tank

10. Why do seniors not move to a "buy-in" retirement community?

a. they do not have enough money to qualify

b. their health is good so they stay in their home

c. their social life is still active

d. all of the above

How did you do? 8 out of 10 is a very good score. When it comes to senior retirement living, there are still many misconceptions. If you have questions, talk

with someone in the industry or a resident of one of the communities.

Answers: 1. C; 2. B; 3. D; 4. D; 5. D; 6. D; 7. B; 8. A; 9. C; 10. D.

Joe Agee is the marketing and sales director for The Seabrook of Hilton Head. www.TheSeabrook.com

Read more from:
Family
Tags: 
None
Share: 
     Print
Powered by Bondware
News Publishing Software

The browser you are using is outdated!

You may not be getting all you can out of your browsing experience
and may be open to security risks!

Consider upgrading to the latest version of your browser or choose on below: